onsdag 10 december 2014

Valet i Vår.

Inför valet i höstas kunde jag inte begripa att SD fick så många röster som de fick, mitt flöde på FB visade mest på att folk tänkte rösta på Fi och Miljöpartiet vilket förmodligen sade mer om vilka jag har på FB än vad svenska folket tänkte i allmänhet.  Det är ju trots allt inte samma sak.Vet ni vad som förbryllar mig mest? Om var tionde svensk ( i runda slängar) röstade på SD varför vet jag då ingen? (Eller min kollegas pappa men han har jag ju sett typ två gånger så ingen jag känner så). Rent statistiskt borde jag ju veta någon mer i min direkta närhet eller? Det är bara på FB under olika allmänna inlägg som SD anhängarna går fullständigt bananas i sin främlingfientlighet.  Ena sidan av mig blir så arg så arg och andra sidan av mig blir så ledsen. Pest eller kolera alltså inget man sittdansar för snarare drar upp sin skämskudde. Den stora.


Är det värt att rösta taktiskt för att få ut dessa troll ur politiken?

4 kommentarer:

 1. IWNK- håller med. Bort med trollen!

  SvaraRadera
 2. Jag tror att väldigt många röstar på SD mer för att visa sitt missnöje med de etablerade partierna än att de är rasister, framförallt de som bor på landsbygden/glesbygden. Glesbygden och dess behov glöms bort, och helt plötsligt kommer ett parti som riktar sig mot just glesbygden, ett parti som tonar ner sin rasism och vinner röster på att ta upp just de frågorna som ligger många glesbygdsbor varmt om hjärtat.

  Jag tror, tyvärr, att SD kommer att få ännu fler röster i nyvalet, just för att de övriga partierna har frusit ut ett parti som 13% av befolkningen faktiskt har röstat på.

  SvaraRadera
 3. Tess- Då får landsbygden och glesbygden skärpa till sig. SD riktar sig inte mot glesbygden mer men de är smarta nog att fatta var det finns folk som kanske inte tänker till. Folk som är rädda för det "okända" och ofta rätt trångsynta som jag har upplevt det. Det finns inget som försvarar att man röstar på ett så rasistiskt parti som SD är.

  SvaraRadera