tisdag 17 februari 2015

Tjuvnyp.

Det finns en person på min arbetsplats som gärna delar ut små tjuvnyp. Självklart inte fysiska utan med ord. Idag hamnade jag i ett samtal där hen pratade om ett sak och slutklämmen var " ja, så kan man ju täcka upp för alla som är hemma och VAB:ar i tid och otid". Hen i det här fallet har inte fått lyfta ett finger för att jag har varit hemma och tagit hand om sjukt barn (eller någon annan som vabbar).

Resten av samtalet satt jag bara och surade inombords och ville säga något syrligt om att långtidssjukskrivningar som innebär mkt mer jobb för de andra som jobbar än en enstaka dag här och där.  Från första september när Lilla G började Föris har jag varit hemma sex dagar dvs en dag i månaden i snitt (då var ändå en sjuka vattkoppor som kräver mkt hemmatid) Mer är det inte. Jag tycker inte att det är galet mycket ( som jag hade föreställt mig).

Vilka energitjuvar dessa Tjuvnypsmänniskor är. Olyckliga säkert men inget rättfärdigande.

Mvh/ Grämer mig fortfarande över uteblivet svar på tal.

12 kommentarer:

 1. jag brukar tänka att såna personer går runt och är bittra jämt och att det är lite synd om dom. men visst blir man störd!

  SvaraRadera
 2. Jag kan också tänka att jag blir lite irriterad på mig själv för att jag tar åt mig, när jag vet att jag inte har varit hemma så mycket (eller vad det nu gäller). Plus sur på den som säger sånt, såklart. Dubbelsur.

  SvaraRadera
 3. Det finns alltid sådant folk som sticker och nyps. Att man inte ska ta åt sig hjälper sällan. Trött man blir.

  SvaraRadera
 4. Suck!! Vill hen leva i ett samhälle där vi inte tar hand om våra barn, ens om de är sjuka? Det är ju ändå de barnen som ska ta hand om oss sen när vi blir gamla...

  SvaraRadera
 5. Ta inte åt dig! Sänk dig inte till hens nivå utan var bara stolt och säg rakt ut i luften (nästa gång) Så skönt att det inte gäller mig! Avskyr de som ska nypas!

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Vad är det man brukar säga - Tjuvnyp går igen? på ett eller annat sätt. Nyp tillbaka!

  SvaraRadera
 9. LindaK- Jo, så är det och ganska så säkert i det här fallet. Det är inte första gången det har delats ut tjuvnyp och inte bara åt mitt håll utan åt allas håll.
  IWK- Ja det är både och såklart. Både själva nypet men även att jag tar åt mig för jag känner ju den här personen sedan tio år tillbaka och jag vet ju att tjuvnypen kommer..
  Spader- ja.. men det hade varit så lätt att nypa lite tillbaka..
  IMH- Den här gången hade jag varit borta EN dag. Suck.
  Annika- Jag battlar där. Det är liksom ingen som nyper tillbaka utan alla bara låter hen hållas.
  Ninna- du vet ju vem det var. Ska nypa lite nästa gång..

  SvaraRadera
 10. Det är så hemskt med sådana typer! Känner mig ofta kluven mellan att nypa tillbaka eller försöka att inte sänka mig till den nivån. Men satan vad frestande det är!

  SvaraRadera
 11. Vem vill inte sköta om sitt sjuka barn? Att låta bli skulle vara anmärkningsvärt. Skönt att inte ge igen... Men upprepningen skulle kunna berättiga ett rejält motnyp tycker jag.

  SvaraRadera
 12. J- jag vet men det är rätt många tjuvnyp som passerar att utan att jag biter.. den här gången kunde jag inte med för hens sambo satt bredvid...
  Pralinen- ja.. och om vi ser till tillfällen som jag har varit borta från jobbet så är hen borta mkt mkt mer...

  SvaraRadera