onsdag 20 maj 2015

Igår.

Igår var Lilla G i köket medan storasyster lagade mat, storebror passade Lilla G som "mååade" ( målade that is)  och jag sprang in och ut ur köket och fixade en miljon saker.

Då målade Lilla G en av våra "Lilla Åland" stolar med svart krita på den vita sitsen.  Hon kanske hade en halv minut till förfogade men hur mycket en två-åring hinner måla med en svart krita på en halv minut är förvånansvärt mycket.  Jag blev åtminstone förvånad kan jag ju säga.

Och förfärad.
Kallsvettig.
Chockerad.
Panikslagen.

Höll inne ett primalskrik i huvudet. Hördes inte utåt men hördes nog rätt bra inåt så att säga. Ni kan själva prova genom att tex måla med någon slags penna på ett hyfsat dyrt föremål och känn sedan efter.  Jag tror ni kommer höra något slags primalskrik i huvudet då.


PS. Kritan gick bort med svamp och diskmedel men det blev ändå märken i stolen. Inser att så här kommer det att vara de närmaste åren.  Känns förfärat, kallsvettigt, chockerad och panikslaget.

6 kommentarer:

 1. Eller så byter ni till några billigare IKEA-stolar under några år?

  SvaraRadera
 2. Tess- Saker är till för att användas och de var mer korkat av mig som vuxen att inte ha koll på henne. Finns det barn ( eller djur för den delen) så får man räkna med att saker händer... Hon har oavsett inte nått upp till det som Mumin förstört ( en ny Mac) eller de som Charlie förstörde en motorhuv..

  SvaraRadera
 3. Åkte Charlie dit på det? Normalt sett så tolkas lagen som att det är bilens ägare som har strikt ansvar...

  SvaraRadera
 4. man vänjer sig... (skrockar jag igenkännande) lär sig acceptera och sedan när riskerna minskar ersätta.

  SvaraRadera
 5. Tess- Jag vet inte.. hade inte hand om honom då utan hörde bara historien.
  IWNK- ho ho.. Ja och det verkar ju fortsätta en stund så att säga..
  Pralinen- Är iofs van vid djur sedan innan samt mig själv.. Jag själv kan också förstöra saker...

  SvaraRadera