måndag 28 september 2015

Appropå Preggoskapet.

Med Lilla G hade jag en handfull tillfällen där personer tyckte att det var helt okej och klappa min mage. Klappa min mage utan att ens reflektera över att den faktiskt forfarande är endel av min (MIN MIN MIN BARA MIN) kropp och man ursäkta mig inte tar på andra människor utan att fråga.

Nu denna gången har det varit två personer de senaste veckorna bara och jag har cirkafär hälften kvar.

Jag hoppas den här trenden inte håller i sig för med växande mage misstänker jag starkt att lusten att klappa, låt mig korrigera mig här till lusten att tafsa antar jag ökar med min omkrets. Det här är alltid människor som känner mig lite för jag tror att de som känner mig väl inte skulle göra det utan att fråga. Men jag har också hört historier om preggos som stått i kön i mataffären och blivit klappade på magen av främlingar. Verkligen inte okej. Verkligen gränslöst med versaler.


Och för de som säger att folk bara menar väl och att man får stå ut undrar jag lite ifall det är det de hade sagt till en eventuell tonårsdotter som blir tafsad på i skolan att de jämnåriga killarna menar väl?

NEJJUSTDET.

11 kommentarer:

 1. Helt obegripligt... Var lika illa för tjugo år sedan, jag var inte lika tuff som nu och lät mig bli klappad på. Ännu mer obegripligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tillåter inte det men vet inte hur jag ska komma undan för jag är trots allt INTE beredd och vet inte om det är meningen att ska ha armarna framöver magen resten av tiden?

   Radera
 2. Jag förstår liksom inte vitsen med att klappa på nåns mage, oavsett om det är mat eller bäbis där inne. Å andra sidan har jag inget behov av att klappa bäbisar heller, det är inte riktigt min kopp te.

  Men jag klappar gärna katter, hundar, hästar och kor! (Och andra snälla djur med päls.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar inte heller när folk klappar mina katter utan att fråga. Det har hänt på tåg... om jag hade en hund och folk inte frågade ifall de fick klappa skulle jag bli.... irriterad ( speciellt med tanke på att OM denne skulle bita skulle det vara mitt fel??)

   Radera
  2. Jag går inte fram till okända hundar (och katter) och klappar dem, aldrig någonsin, men om de kommer fram till mig får de skylla sig själva. :-)

   Radera
  3. Folk är ganska gränslösa även där. Oavsett var det är man klappar är det inte okej att varken klappa barn eller djur utan att kolla.

   Radera
 3. Min yngsta är 25 och det var likadant då! Så himla mycket inte okey!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte okej. Verkligen inte okej och jag vet inte hur jag ska komma undan för det känns inte som det vore så kul att undvika sociala kontakter bara för att folk inte respekterar den privata sfären..

   Radera
 4. Så himla konstigt det där. Du kanske kunde virka en tröja av taggtråd? För att vara tydlig, menar jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle jag kunna göra om jag kunde virka. You bet!

   Radera
 5. Verkligen inte okej. Inte någonstans! Undrar vad folk skulle säga om man klappade på deras mage, litelite för lågt så det verkligen blir obekvämt och sa: Jaha, jag trodde det var Klappa varandras mage-dagen/leken. För jag tror att gemene man ogillar att bli klappad på magen, bäbis eller ej innanför!

  SvaraRadera