torsdag 15 januari 2015

När Livet Är Så Jäkla Orättvist.


En av mina kompisar har fyllt jämt och jag kan inte komma på hennes fest av olika anledningar. Hon kommer iallafall på min och jag ville köpa något lyxigt i present, något som man själv inte skulle köpa på grund av sjukt onödigt egentligen.  Det blev en flaska dyr champagne och jag var lite nöjd över det och hoppades på att hon skulle uppskatta det. Satte mig på bussen och började surfa runt på FB och hittade en länk till massakern i Nigeria när de skjuter ihjäl en kvinna som föder barn. Alltså skjuter ihjäl en kvinna som föder barn!!????VAD I HELVETE ÄR DET FÖR FEL PÅ FOLK ville jag ställa mig upp på bussen och vråla men kämpade istället med att inte fulgråta där och då.

Glädjen över att göra min kompis glad med en flaska bubbel gav mig bara eoner av dåligt samvete. För att lägga ut dessa hundralappar på en "onödig" sak när de där hundralapparna gör så stor skillnad på andra håll i världen. Då skäms jag och känner att min medmänsklighet når absoluta bottennivå.

3 kommentarer:

 1. Tänkte när de visade om det på nyheterna ikväll att för de kvinnorna är det inga miljoner som går och tågar i rad. Nää folk byter hellre tv kanal.

  Visst, det som hände i Paris är också tragiskt men varför görs det skillnad...?

  SvaraRadera
 2. Skrev en lång kommentar i min telefon men den bara försvann... Nu sitter jag här och känner att jag ändå vill kommentera. För det första. Jag tror att du är medmänsklig i allra högsta grad, annars skulle du inte påverkas av det du såg på FB. De flesta av oss känner igen oss tror jag och skulle önska att man kunde göra något mer. Samtidigt så är det så att vi också måste få njuta av våra liv här och nu. Jag tycker inte du är ytlig och jag hoppas att din vän blev glad över finfina bubblor. Varm kram!

  SvaraRadera
 3. Turtlan- Jag vet. Det gör ont när det är skillnad på var i världen det är och vilka det är. ( jag tycker inte det men det är ju så folk reagerar?)
  Annika- Tack. Jag kan ibland känna att det känns fel på något vis att bli glad över materiella saker när det finns människor som saknar så mycket. Samtidigt behöver jag ju också bli glad över saker för att kunna leva mitt liv här och nu och får försöka att kompensera genom att ge mer till välgörenhet...Eller bara vara en bra person för de som är i omgivningen.

  SvaraRadera