fredag 8 januari 2016

Hur Blev Jag Så Här.

Göteborg kan vara iiisande kallt även om själva temperaturen är något jag hade skrattat åt i Dalarna. Eller skrattat och skrattat jag var ju barn/tonåring när jag bodde där så jag tuggade i mig vad vädret gav och drog ut med hästen ändå.  Men när det är minus tio och jag börjar frysa av att ta på mig jackan för att gå ut och hämta lunch ( jag fryser alltså innan jag kommit ut bara av själva tanken!!) inser jag ju att jag är mer av en vuxen göteborgare än en tonårig hästtjej. Mentalt alltså. Annars stämmer det ju rätt bra.

Försöker även att tänka på de som bor uppe i norr och har minus fyrtio för att få något slags perspektiv på det hela men det hjälper föga, verkar ha blivit en acklimatiserad mes oavsett.

3 kommentarer:

 1. Alltså, det är ju skillnad på kyla och kyla, vill jag hävda. Den isande, fuktiga döds-kylan man har vid havet är faktiskt 100 ggr värre än den torra kylan i inlandet längre norrut. Så det så!

  Mvh, Frusen i Malmö

  SvaraRadera
 2. Alltså, det är ju skillnad på kyla och kyla, vill jag hävda. Den isande, fuktiga döds-kylan man har vid havet är faktiskt 100 ggr värre än den torra kylan i inlandet längre norrut. Så det så!

  Mvh, Frusen i Malmö

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men exakt. Isande fuktig kyla är tretusen gånger värre.

   Radera