fredag 27 november 2015

Mockingjay Part II.

Ni vet när en går på bio och det kommer någon från personalen precis innan filmen ska börja och berättar om avstängda mobiltelefoner, skräp och utgångar? Mmm. När vi var på filmen ovan så kom dessa två personer utklädda som de i filmen och droppade ett citat direk från innan de gick därifrån.

Trettonåringen var snabb och replikade eller om de hade sagt (också från filmen):

"If you burn, you burn with us".


Och min hjärna bara "vänta lite här och låt mig tänka på läget just nu" och började tänka på eventuella terrormål i Göteborg ( typ det som hände i Stockholm) och sedan satt jag och funderar på nödutgångar vilka vi satt längst bort ifrån. Tänkte lite på den tiden det skulle ta för tvåhundra personer att ta sig ut från en biosal i panik och lite annat smått och gott som man hinner med under två timmar och sjutton minuter.

torsdag 26 november 2015

ROT-avdrag.

I mitt nästa liv önskar jag mig super-powers i form av hantverkar-krafter för jag tror snart det kommer poppa en åder i pannan på mig och människor bara kunde ta sig samman och hålla vad de lovade tack så mycket.

Det här med att tänka på att göra en renovering i huset i några år och sedan får tummen ur röven precis när rot-avdraget ändras och halva Sverige tänker samma sak och det blir trångt om saligheten    (hence, svårt att hitta folk) och drömmen man hade om att saker och ting skulle vara klara till 1 december för att slippa halvkaos under julen.... Eller dröm och dröm. Det var det som lovades när allt bestämdes för två månader sedan.

Andra saker jag drömmer om.

1. Aldrig göra saker i sista minuten.
2. Aldrig göra saker i sista minuten.
3. Aldrig göra saker i sista minuten.

lördag 21 november 2015

På Önskelistan.

1. Ann Louise Landelius.

2. Comme de Garcons.
 3.Blankens.
En väska för kalasbruk. Hyfsat tidlös och helst svart. Ska innehålla mobil, nycklar, plånbok och typ läppstift (och annat krafs). (Lånat bilderna från respektive hemsida, tack så mycket tack tack)

Jakten På Barnet.

På namngivningskalaset igår lyckades Lilla G nå skålarna med godis och norpa ett par tre gelegodisar. Det var första gånget som hon fick smaka ( eller fick och fick det var verkligen inte meningen) men eftersom hon uppenbarligen har teleskop-armar så blev det så här. Om hon gillade det? Låt mig uttrycka mig så här:

Bajsar björnen i skogen?
Har påven en lustig hatt?
Sover Dolly Parton på rygg?

Dessutom hade hon tokvägrat att sova middag men somnat hon tio minuter i bilen på vägen dit hence hon var på ett strålande humör vill jag lova. Strålande som i "strålande". Som i "STRÅLANDE". Eller som jag kommenterade för min kompis " Hon får mig att utvecklas som mamma idag"och så skrattade jag för vad ska man göra?

Hon ratade fikat totalt och fikat mina vänner var som en dröm I tell you that. Hon sprang istället som ett skållat troll mellan piano, trappen upp och gjorde utfall mot gelegodiset. Det var verkligen jätteroligt att punktmarkera henne så att den andra vuxna kunde trycka i sig tårtan och kaffet för att sedan byta av.

Så vi åkte hem igen. 

måndag 16 november 2015

Ficktjuv.

På väg hem från jobbet passerade jag centralstationen där jag blev vittne till en ficktjuv (!!) . Eller säg så här. Jag såg en man springa som tusan och jag hörde en annan man ropa polis så det kanske vara att fiffla med sanningen att säga att jag såg ( som i såg).

Jag var precis på väg att sätta efter den springande mannen när jag insåg att det här med att springa snabbt inte är något som fungerar just nu ( i ärlighetens namn är jag inte snabbast i stan annars heller). Så nu stod jag bara och tittade adrenalin-stinn på denne man som försvann i vimlet.

Men ponera att jag hade sprungit efter och ponera att jag hade kunnat fånga honom. Vad hade jag sedan gjort och vad hade mannen kunna göra? Det känns om ett sådant stort steg att hålla fast en främling? Speciellt när man inte sett exakt vad som hänt heller...

Katt-guden Hörde.


Nog för att katter tar fåglar men när man hittar en död fågel i hallen när man har INNEKATTER är ju ändå värt att blogga om? Fågel irrat sig in via fönster som varit lite öppen på grund av vädringsmani. Katter tänkt " here comes dinner" och just den timmen var noll personer hemma och det var katternas smala lycka och fågels mindre lycka så att säga.  När det händer nästa gång tror vi? Ungefär när helvetet fryser till is. Ungefär då.

söndag 15 november 2015

En Stulen Lista!

Hur gammal är du? 40. Normalt är jag bekväm med det men ibland vill folk berätta för mig att jag är "gammal". Vilket är lite konstigt eftersom jag inte berättar för de som säger de att de är "kids".

Hur gammal känner du dig? Finns inget bra svar på det men känner mig nog yngre. Mina vänner är nog från 35 till 45 men jag tänker inte så mycket på det.

Vart bor du? I en villa i centrala Göteborg. Finns inget att klaga på alls.

Vad har du gjort idag? Jag har sett till att få en egen förmiddag vilket kan vara nog så trixigt när man bor med fyra andra personer. Beställt fotoalbum, tvättat tvätt, fixat med julklappslistor och unnat mig att blogga..

Sommar, höst, vinter eller vår, vilken föredrar du? Varför? Sommar. För omgivningen är gladare, man har ofta semester osv. Men jag jag gillar de flesta årstiderna förutom tråkhösten i Gbg dvs november och typ april när man tror våren har kommit och det snöar igen... Men mår inte dåligt på något vis.

Är du beroende av något? Njae. Kaffe lite. Men dricker bara två koppar om dagen. Jag är nog mer beroende av ordning och reda.

Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Det beror lite på med vem. Med Pojkvän skulle jag vilja vara i Hongkong men samtidigt kom vi hem från Japan för två veckor sedan så jag har inget res-sug just nu. Vill landa lite hemma. Men skulle jag åka med hela familjen skulle jag nog vilja vara i Dubai igen... Med kompisar vore NY eller London prima.

Vad är du på för humör just nu? Rätt nöjd och glad ( minus det som hänt i Paris)

Vilket är ditt favoritgodis? Smågodis !!! Surt och salt och choklad. Helst ska man ha sår i gommen efter man har ätit. ;-)

 Vilken är din favoritaffär? Åhlens om man får välja en. Allt finns där.

 Är du en morgon- eller kvällsmänniska? Morgon tror jag. Så illa tvunget med småbarn...

 Har du blivit sydd någon gång? Ja. En gång.

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Hm. Säkert Pojkvän men vad kommer jag inte på riktigt. Eller iofs en kompis gav mig en kasse gravidkläder. Blev mycket glad!

Är du blyg? Nej. Jag är inte blyg för nya personer men jag är inte den som står på scen och håller tal heller.

Vad heter du i andranamn? Maria.

Vill du gifta dig? Japp!

Har du något smeknamn? Nej. Eller jag heter lite olika tydligen bland olika vänner beroende på var man känner varandra ifrån. Typ Malungs-Anna, Nya Zeelands-Anna, Anna-Karlstad osv osv.

lördag 14 november 2015

Har Jag Sagt Att Jag Har Varit I Japan?

Det var alldeles alldeles underbart förutom flygresan på grund av flygrädd och på grund av ohemult lång ( hemresan tog cirkafär tjugosju timmar från dörr till dörr). Men annars var Tokyo riktigt riktigt bra. Sista flygresan på ett tag dock på grund av preggo och att en då inte får flyga hur sent som helst. Eller jo det får en men vill en vara täckt av försäkring ( och det vill en verkligen vara) så var det slut på det flängandet på ett litet tag.

Paris.


Vad ska man säga som inte redan är sagt? Det är fullständigt horribelt på alla sätt och vis. I detta måste vi tänka på att flyktingströmmarna till Europa faktiskt handlar om människor som flyr ifrån detta helvete som vi just nu fick ta del av IRL. In real life och det med besked.