söndag 30 augusti 2015

Ett Annat Slags Aber.

Satt och gjorde en fotobok av sommarens Italienresa och upptäckte att i min kamera fanns det inte mer eller mindre noll bilder av mig på semestern.  Ungefär som resten av våra semestrar.  En max två bilder annars är det bara kort på de andra. Det ligger väl någon eller några selfies i Ajfånen förvisso men med riktiga kameran är det ungefär som jag vore vampyr för med på bilderna är jag inte.


Barnet kommer undra om jag ens var närvarande i hennes barndom... (eller när hon börjar läsa Twilight fundera på om jag är en vampyr..)

lördag 29 augusti 2015

Happy Clappy.

Ett livstecken från undertecknad som är fyllt av gnäll?

Så får det bli.  Jag har ont i halsen och är supersnorig. Supersnorig på det där sexiga sättet där jag stoppar in näsduksbitar i näsan så att det inte ska rinna ner i mitt ansikte när jag sover (möjligt att jag skulle ha varnat "känsliga läsare" här men det verkar för sent så att säga)

Så sitter jag upp och sover med. En riktig Lisa för själen om ni undrar.

Mvh/ Grumpy

måndag 10 augusti 2015

YOLO.

Tänker barnet och åker ner femtiotolv gånger innan moder, broder och fader har tröttnat.  Sådan himla glädje i detta synd bara att samma glädje kan urskiljas när hon häller mjölk i maten, river legotorn och försöker bita mig i näsan. Känner inte så mycket YOLO då ifall ni undrar (från mitt håll, hon krämar i med YOLO från tårna).

söndag 9 augusti 2015

Igår Kalas.



Igår hade vi kalas här. Inte så fasligt många men sisådär tio personer och en handfull ungar. Mycket trevligt just för att alla var pratsamma och enkla. Jag gillar personer som är pratsamma och enkla när det gäller kalas. Personer som kan prata med alla oavsett om denne är mil ifrån med intressen och ålder men ändå att båda försöker.  Jag är pratsam. Jag är en sådan person som inte alltför sällan "slängs in" ibland svårpratade gäster med hopp om att jag ska hålla låda.  Det gör mig enormt stressad eftersom jag då försöker täcka upp och prata för två personer så att det ska bli trevligt för alla. En sådan middag har jag sällan behållning av utan slutar inte sällan med att jag stress-dricker vin alternativt det som händer på senare år att jag försöker  i en kort begränsad tid att konversera och när jag kommit till en viss punkt orkar jag inte mer....

...så då vänder jag mig om och pratar med den andra personen jämte mig. 

En kollega till mig hamnade en gång som bordsherre vid en kvinna som hade som enda ämne "karpodling".  Jag vet inte hur mycket ni vet om karpar och hur intresserade ni är men han kände att det var begränsat. Starkt begränsat.  Tänker ibland på det när jag hamnar mindre bra på middagar och det känns oftast lite bättre och jag fortsätter att driva en trög konversation framåt..

Jag, Vi och Ni.

Nästan hela mitt vuxna liv har jag alltid refererat  "jag" istället för "vi" oavsett vad det har gällt.  Jag har sagt att  "jag ska åka till London" även om det varit jag och sextiofemton kompisar eller jag och Pojkvän.  Jag berättade vad jag har gjort i helgen även om det varit med familjen.  För att inte bli så långrandig i detta så har det varit JAG i fokus.

Sedan fick jag bannor för detta från lite olika håll. Inte från de jag inte nämnde så att säga utan från de jag berättade för.  Det var ungefär lika illa att bara säga "JAG" när jag borde ha sagt "VI" som det vore att köra på pensionärer med cykeln dagligen på väg till jobbet.

Vem är jag att inte ta en hint?  Jag tog hinten även om det tog X antal år och fogade mig i ledet och refererade "VI" i de fall som situationen med de olika personerna krävde ett "VI". Tillfälligt lugn spred sig och här skulle slutet gott allting gott kunna infinna sig.

Om man inte skolar in på dagis och försöker applicera detta på den förälder jag träffar genom att också utgå ifrån att det är en "VI" människa framför mig. Tills dess att jag såg att alla barn hade små lappar vad föräldrarna hette och att vissa bara har en förälder.  Nu har jag inte läst på alla lappar än men det kan ju också tänkas att något barn har föräldrar av samma kön.

Hence.

Det här med att använda VI/NI är inte alltid ett sådant stålande koncept ( ha! Det visste jag väl) och att man kanske ska hoppa ner från sin normativa hästar och inte utgå ifrån att det alltid är på ett visst sätt?

*knäpper mig själv på näsan och återgår till "JAG"-konceptet som ändå var favoriten"

torsdag 6 augusti 2015

Morgonens Nominering Till Kategorin "Mest Förvånad".

Ger jag mig själv när jag hittar en av katterna på en soffdyna utanför dörren när jag ska gå till jobbet. Förvåningen i detta är att hon är en innekatt och jag hade ingen aning om att hon ens var ute... Hade tittat lite efter henne på morgonen vid frukosten men var inte orolig så. Hon gillar att sova...

Himla käckt detta vi går ut med katterna i koppel hyfsat ofta så att hon hittar runt huset, hade det inte varit för det hade hon lika gärna kunnat vara i ... ungefär lite varsomhelst nu annars. Nu ska jag bara lura ut hur hon smet ut igår. Inte är kristallklart om vi säger så.

En Snabb Recap.

Var upprörd över alla j***** puckon till män som hotade och fortfarande hotar Zara Larsson.
Åkte hem till Malung och hälsade på en kompis. Hon har sådana här. 

Träffade vänner på en blogg-middag. Bloggare ftw.

Spenderade några dagar på landet. Såg solen för typ andra gången i Sverige denna sommaren.

Åkte till Värmland. Där var det också lite sol. Solen finns är ingen skröna uppenbarligen.

Köpte skor. Var visst värd det enligt eget resonemang.
Kom tillbaka till jobbet. Kände mig onekligen efterlängtad.

onsdag 5 augusti 2015

Italien.


 Vi kick-startade vår semester med tio dagar i Italien. Tre dagar i Rom och en vecka i en lägenhet alldeles vid havet. Dagarna i Rom var hektiska med en två-åring så jag hann inte ta upp kameran en enda gång. Nåväl, har varit i Rom innan och Rom står säkert kvar om jag får tillfälle att åka dit igen utan barn med spring i benen. Dagarna vid havet var fina vi bodde i en by dit italienarna själva åker på helger och ledigheter och det var sparsamt med andra turister ( samt rätt öde under veckan). Barnet lärde sig att säga ordet "glass" och det var knappast någon slump att det blev just i Italien... Sedan när vi var i Borås lärde hon sig att säga "pizza" vilket verkade vara hela behållningen av vattenland och djurpark. Oh well..