söndag 30 november 2014

Ser Saker Positivt, Plockar Russinen Ur Kakan Etc Etc.

En stor fördel med att klockan ringer 5.20 på morgonen för mig är att ungefär all annan tid som klockan ringer eller Lilla G "ringer" blir automatiskt  sovmorgon för mig med flera timmar. Det är som en slags magi som liksom slår mig i ansiktet varje gång jag vaknar och klockan är halv åtta eller något och jag känner mig som utvilad?  Så inser jag att två timmars extra sömn liksom raaaschlar in på sömnkontot och sitter där som en smäck. Det är ju inte så att sömnkontot är direkt välfyllt när man har en ett och en halvtåring om man säger så. Två extra timmars sömn är ibland som en fis i rymden det ska man ju inte förneka. Men ändå katigoriseras med lätthet in under vardagslyx helt klart.

Om Att Lägga Ner Sin Själ I Viktiga Saker.

Ni vet när man sitter på söndagskvällen och sorterar svarta strumpor och inser att de man bor med VARFÖR MÅSTA ALLA HA SVARTA STRUMPOR och varför har de (strumporna alltså inte de jag bor med) DUPLICERAT SIG I TVÄTTMASKINEN OCH TROTS DET FINNS DET INGA PAR SOM ÄR LIKA.  Så inser man att man har svart bälte i att elda upp sig och att det verkligen VERKLIGEN inte blir bättre av att man gör detta i halvmörker för det är inte bara i mörkret som alla katter är grå utan det går (även fin-fint) att appliceras på strumpor tänka sig. Möjligen en millisekund men ändå tanken av att vilja kasta hela högen strumpor i väggen av ren ilska men sedan inser att de VARKEN KOMMER ATT GÅ SÖNDER ELLER LÅTA. Sedan ilskan över att tydligen ------> dum i huvudet också. Värsta känslan ändå.Verkligen.

Dubai.

På höstlovet begav sig hela flocken (två vuxna, en tonåring, ett barn och ett mindre barn) till Mellanöstern närmare bestämt Dubai. Säkert, solsäkert, hyfsat kort flygtid (ungefär samma lika som Kanarieholmarna), två timmars tidsskillnad och familjevänligt. Finns mycket att säga om Dubai men för att fatta mig kort säger jag Mellanöstern goes Las Vegas/Less är för loosers/Man kan inte köpa stil/The sky is the limit.  Galet? Javisst och alldeles alldeles underbart. Hej Dubai vi ses ganska säkert igen.

lördag 29 november 2014

Upp På Hästen Igen.

Plötsligt en längre paus och plötsligt en ny blogg. Samma blogg sedan Hedenhös och sedan en rätt imponerande tvärvändning med två hoppsa-steg åt sidan, en rejäl skutt uppåt en spurt framåt och här är vi alltså nu ( här är vi alltså nu, ett slags premiärinlägg märkliga saker, stora saker fast ändå liksom hemma om ni fattar)

Ny blogg -----> hoppas vi ska trivas ihop (byta blogg är inget man gör på en kafferast direkt)
Ny blogg -----> hyfsat samma upplägg som innan ( tänker hyfsat blandat tänker jag)
Ny blogg -----> hoppas mer riktiga foton ( lovar tyvärr inget, ni vet detta med dygn och tjugofyratimmar yada yada)

Alla nöjda? Alla glada? Sitter ni bekvämt? Har ni fått kaffe? (mjölk, socker, en lussekatt ?) Stålande. Det är väl bara att sjunga halleluja och hålla i hatten som kvarstår? Prisa Gudarna. Nu kör vi.


Välkomna. Det är jag som är Alice.